Divinitatea lui Hristos – Ellet J. Waggoner

CONȚINE EREZIE. (Nu-l judec tare pe autor, a trăit mult timp în urmă, înțelegerea adevărului a crescut între timp. Dar îl avertizez pe cititor să fie atent. Fiul lui Dumnezeu este din veșnicie, fără început și fără sfârșit. Nu a existat niciun timp în veșnicia trecută când El să nu fie prezent. Autorul nu a înțeles asta.)

7/2024. Are 40 de pagini. E scrisă frumos. Nu e prima carte de Waggoner pe care am parcurs-o. Îl admir pentru dedicare și munca făcută, chiar dacă nu le-a înțeles pe toate la nivelul maxim.

Și e o lectură care a meritat. Autorul demonstrează cu succes că Hristos este și a fost Dumnezeu. O dovedesc profeții, o dovedește faptul că a primit, primește și va primi închinarea (care se cuvine doar lui Dumnezeu), El este Creatorul, El este Legiuitorul, de aceea tot El este și Răscumpărătorul.

Abundă în texte biblice, alese frumos și are un fir ușor de urmărit, bine argumentat. Conține meditații profunde, făgăduințe deosebite și expresii bune de memorat.

Nu este deci o doctrină rece, de ignorat, ci prezentarea unei învățături care dă o veste bună celui care înțelege divinitatea lui Hristos și misiunea Lui:

„Și dacă Legiuitorul S-a dat pe Sine pentru noi, pentru a ne mântui din încălcarea propriei Sale legi, ce asigurare mai mare am putea cere că-i va salva pe toți cei care vin la El?”