Natura Domnului Hristos – Roy Adams

E prima carte citită anul ăsta. Are doar 133 de pagini, este consistentă, concentrată și bine structurată, scrisă într-un limbaj ușor de urmărit, direct, clar, fără ocolișuri.

Se adresează în special adventiștilor și are scopul de a clarifica chestiuni foarte specifice și sensibile care au cauzat o tensiune teologică pe tema naturii umane a lui Hristos.

Vei înțelege din primele pagini că e un subiect a cărui înțelegere poate să te afecteze în mod direct. Pentru că nu e o teorie de dezbătut, ci o înțelegere a adevărului care se reflectă în mod direct în viața de credință.

Rătăcirea este demascată incluzând nume de oameni, titluri de lucrări publicate, contextul istoric, fiind în felul acesta și o carte de istorie a influențelor de acest fel în adventism. Autorul compară înțelegerile greșite cu Biblia și Spiritul Profetic, arătând în mod lămurit diferențele care par a fi foarte fine, dar care duc la concluzii diferite sau chiar opuse.

Din Cuprins:
Capitolul 1 – Cum văd ei lucrurile (Gândirea teologică a fraților preocupați și a celor nemulțumiți)
Capitolul 2 – Să cercetăm care sunt rădăcinile (Moștenirea lui Jones și Waggoner)
Capitolul 3 – Prins într-un conflict înverșunat (Andreasen contra fraților lui)
Capitolul 4 – Cuvântul S-a făcut trup (Ca Adam sau ca noi?)
Capitolul 5 – Ispitirea lui Hristos (A avut El vreun avantaj față de noi?)
Capitolul 6 – Ce este acela păcat? (Problema din centrul controversei)
Capitolul 7 – Pocăința colectivă (Cine solicită așa ceva?)
Capitolul 8 – Ce ne cere Dumnezeu?
Anexă – Să fim atenți cum trasăm paralelele


Citind-o, am înțeles unde au greșit Robert J. Wieland, Donald K. Short și alții. Am căpătat o mai bună înțelegere despre viața lui Isus. Și am înțeles mai clar care sunt așteptările de la ultima generație (comparat cu cele anterioare). E o carte care nu doar te ajută să eviți anumite capcane, dar te și apropie de adevăr și de Hristos. Recomand.

⋆⋆⋆⋆⋆