Călătoria Creștinului (bandă desenată) – John Bunyan

3/2024. Am tot citit-o și recitit-o când eram mic. Mi-a lipsit din bibliotecă ani de zile, dar am găsit-o recent pe ocazii.ro (anticariataurora) – în stare excelentă, la un preț de vreo 10 ori mai mic decât aș fi fost dispus să dau pe ea.

Am recitit-o complet în seara asta. Desenele sunt realizate superb de tot. Textul e un rezumat bine făcut, practic e o repovestire pentru copii în format de bandă desenată. (Am citit și cartea completă ceva ani în urmă, dar tot varianta asta e preferata mea.)

126 de pagini pline de acțiune și învățătură.

Parcurgând-o acum în viteză mi-am dat seama că pe vremuri stăteam minute în șir și admiram câte un desen prinzându-i detaliile și povestea. Desenele m-au fermecat și acum, dar într-un mod diferit. Nu am mai găsit imagini care să-mi facă inima să-mi bată puternic, acum le-am privit din perspectiva omului care – pasionat de desen – vrea să învețe ceva din măiestria unui adevărat artist.

Am ajuns și la paginile cu Slănănog-de-picioare… și mi-am amintit că bunica mea s-a regăsit în acest personaj, când – ispitită probabil de interesul nostru pentru această carte – a parcurs-o. Toți bunicii mei au fost iubitori de cărți.

Da, vreau să spun că e o carte pe care n-ar trebui s-o rateze nimeni din familia ta. Nu e alta ca ea. Recomand deplin.

⋆⋆⋆⋆⋆