Duhul Sfânt în lumina revelaţiei – Ron Clouzet

43/2023. Am recitit-o. Am citit-o mai demult în format electronic și abia am așteptat să o recitesc în format fizic, ca să am și sublinierile. E publicată de Viață și Sănătate.

Are doar 133 de pagini, e scrisă concis, foarte plăcut de parcurs. Abundă în texte biblice bine alese, dar e scrisă foarte practic, accentul fiind pus pe experiența creștinului sub conducerea Duhului Sfânt. E o comoară de adevăr.

Din Cuprins:

  1. Introducere
  2. Degetul lui Dumnezeu la lucru
  3. Puterea smereniei
  4. Dumnezeu Duhul Sfânt
  5. Să-L cunoaștem pe Duhul Sfânt
  6. Ce este botezul Duhului?
  7. Lucrarea de sfințire
  8. Rodul din Pomul dragostei
  9. Darurile lui Dumnezeu
  10. Biserica, Duhul și sfârșitul
  11. Rugăciunea în Duhul
  12. Piedici în calea lucrării Duhului
  13. Lucrarea transformatoare a Duhului Sfânt

Idei care mi-au plăcut în mod deosebit:

  • Duhul Sfânt este autorul Bibliei și, de aceea, a urma ceea ce Biblia spune înseamnă a urma îndemnurile Duhului. (p. 10)
  • Trebuie să ne punem sub Cuvânt, nu deasupra lui. Trebuie să-i permitem Cuvântului lui Dumnezeu să aibă ultimul cuvânt. (p. 17)
  • în mod natural, dragostea se gândește mai întâi la alții. Această dispoziție de a accepta un loc secundar pare să fie caracteristică Dumnezeirii în general și Duhului Sfânt în particular. Duhul Sfânt nu caută niciodată folosul Său. (p. 29)
  • Duhul Sfânt pare să aibă o personalitate puternică, în sensul că El caută să îi învețe și să îi influențeze pe alții, luând decizii și comunicându-le aceste decizii celor dispuși să le asculte. Pe de altă parte, El este sensibil, în sensul că Îi pasă profund de ființele omenești (deci le iubește), mijlocește pentru binele lor și este profund rănit când este refuzat de acestea. (p. 41)
  • Duhul Sfânt este neobositul urmăritor ceresc al inimilor noastre. El ne luminează prin Cuvântul lui Dumnezeu și ne descoperă harul și iubirea lui Dumnezeu. (p. 71)
  • Când alegem să acordăm atenție la ceea ce lumea are de oferit, în locul a ce ne oferă El gratis, Duhul se întristează că alegem moartea în locul vieții. Aceasta este marea tristețe a lui Dumnezeu. (p. 133)

E o carte care merită cu adevărat a fi citită. Recomand deplin.

⋆⋆⋆⋆⋆